Υποδομές λειτουργίας

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων ΕΡΜΗΣ στεγάζεται και λειτουργεί στην Αθήνα. Οι εγκαταστάσεις και οι χώροι εργασίας της εταιρείας αναβαθμίζονται και εξοπλίζονται με τα πιο πρόσφατα συστήματα ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας και κορυφαίο λογισμικό, ενώ το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας για κάθε συναγερμό.

O ΕΡΜΗΣ διαχειρίζεται περισσότερα από 10 εκατομμύρια σήματα, από χιλιάδες επιτηρούμενα συστήματα κάθε μήνα. Το τελευταίας τεχνολογίας λογισμικό, με τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, επεξεργάζεται, αναλύει, ορίζει την προτεραιότητα και παραδίδει στους χειριστές για περαιτέρω ενέργειες, ένα περίπου εκατομμύριο από αυτά τα σήματα.

4 δεκαετίες

Εμπειρία

25.000

Συνδρομητές

10.000.000 μηνιαίως

Σήματα

1.000.000 μηνιαίως

Ενέργειες

Επένδυση στην ασφάλεια

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική, οι αναβαθμισμένοι κανόνες προστασίας του κτιρίου και η συμμόρφωση του κέντρου λήψης με τον ΕΛΟΤ-50518 συνδυάζονται με το ISO/IEC 27001, το μόνο διεθνές πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών με εγγύηση εμπιστευτικότητας και κάνουν τον ΕΡΜΗ πρότυπο Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελληνική αγορά.

Διαμοιρασμός φόρτου

Διαμοιρασμός του φόρτου εξυπηρέτησης των συστημάτων των συναγερμών σε πολλαπλούς δέκτες για τη μέγιστη διαθεσιμότητα και αποδοτικότητα.

Δέκτες τελευταίας τεχνολογίας

Κύριες και εφεδρικές συστοιχίες δεκτών διαθέσιμες 24 ώρες για την λήψη σημάτων από σήματα ασφαλείας κάθε γνωστού κατασκευαστή.

Δέκτες IP – GPRS

IP – GPRS Δέκτες για τον έλεγχο των συστημάτων μέσω διπλής ή και τριπλής επικοινωνίας, συνδεδεμένοι σε μισθωμένα κυκλώματα για αδιάλειπτη παροχή αλλά και σε ADSL συνδέσεις για Backup λειτουργία.

Διαχωρισμός Υπηρεσιών

Διαχωρισμός των προσφερόμενων υπηρεσιών σε διαφορετικά συστήματα και επίπεδα για αυξημένη απόδοση, ασφάλεια, ομαλότερη συντήρηση και απρόσκοπτη λειτουργία.

Τηλεπικοινωνίες

  • 130 τηλεφωνικές γραμμές για την εξυπηρέτηση των σημάτων συναγερμού από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
  • DSLAM εγκατεστημένο από τον ΟΤΕ  στο Computer Room του Κέντρου Λήψης
  • Μισθωμένα κυκλώματα για αδιάλειπτη συνδεσιμότητα για την λήψη σημάτων μέσω δικτύων Internet ή GPRS και για τον οπτικό έλεγχο (Video Verification).
  • VPN συνδέσεις με Τραπεζικούς Οργανισμούς και ομίλους για τη λήψη σημάτων μέσω του δικτύου τους για περισσότερη ασφάλεια
  • ADSL γραμμές από διαφορετικούς παρόχους σε εφεδρική διάταξη με τα μισθωμένα κυκλώματα.
  • VDSL γραμμες για ταχύτερη πρόσβαση

Λογισμικό υψηλών προδιαγραφών

Η σουίτα λογισμικού που χρησιμοποιεί Ο ΕΡΜΗΣ παρέχει μια ενιαία ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την παρακολούθηση των πινάκων συναγερμού, συστημάτων βίντεο, επαλήθευσης συναγερμών με οπτικό έλεγχο, εντοπισμό GPS και παρακολούθηση συσκευών μοναχικών εργαζομένων, που είναι σύμφωνη με τα πρότυπα BS 5979: 2000 for Category II Central Stations, BS8243: 2010, BS8418: 2003, BS8484, LPC 1020, ACPO Policy on Intruder Alarm Systems, UL1981, DD243, DD245, EN50131 και EN50181.

Αυξημένη διαθεσιμότητα

Αυξημένη, υψηλή συνολική διαθεσιμότητα του συστήματος (24x7x365) με δυνατότητα παρακολούθησης συστημάτων ασφαλείας ως και πάνω από 100.000 συνδρομητών. Συστοιχία Servers σε διάταξη (Cluster Mode) για τη μέγιστη διαθεσιμότητα των εφαρμογών παρακολούθησης και διαχείρισης.

Εφεδρικό Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος

Διασφάλιση της 24ωρης λειτουργίας με γεννήτρια (Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους) 44KW η οποία αναλαμβάνει την παροχή απεριόριστης αυτονομίας ηλεκτροδότησης για όλες τις υπομονάδες του Κέντρου, με αυτόματη μεταγωγή μεταξύ UPS και Γεννήτριας σε περίπτωση διακοπής και πτώσης τάσης της ΔΕΗ.