Η Ιστορία μας

Οι βασικές αξίες μας στηρίζονται στην ιστορία της εταιρείας, καθώς τα πάντα έχουν οικοδομηθεί γύρω από αυτές τις αξίες. Η ιστορία μας καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε. Εμπνέει και θέτει προκλήσεις στους εργαζομένους του ΕΡΜΗ, στην προσπάθειά τους να κάνουν πιο ασφαλή τη ζωή των πελατών, με αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

1982: Το πρώτο Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελλάδα

O Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός, το πρώτο Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1982 με την επωνυμία «ΕΡΜΗΣ ΕΠΕ» – γνωστός σαν «ΕΡΜΗΣ SECURITY GROUP» – από μια ομάδα συνεργατών οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στο χώρο της Ασφάλειας.

Διαχειρίζεται τότε 200 περίπου συστήματα με την χρήση καρτελοθήκης, δέχεται μόνο σήματα Ληστείας, Διάρρηξης, Φωτιάς και διακοπής Ρεύματος ενώ δεν υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής, άλλωστε εκείνη την εποχή ο μοναδικός Mainframe Cyber 170/730 με λειτουργικό σύστημα NOS που κυκλοφορούσε, αγοράστηκε από τον Ελληνικό Στρατό.

1988: Οι υπολογιστές στη ζωή μας

Τράπεζες, Χρυσοχοεία αλλά και επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου αρχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του ΕΡΜΗ.

Μαζί με το πλήθος των συνδρομητών που έχουν ξεπεράσει τους 1.000, αυξάνονται και οι ανάγκες για παροχή πρωτοπόρων υπηρεσιών, όπως ο Έλεγχος Τήρησης Ωραρίου, υπηρεσίες Προσωρινής απουσίας κ.α.

Δίχως κανένα δισταγμό, ο ΕΡΜΗΣ επενδύει αξιοποιώντας τους πρώτους υπολογιστές και κατασκευάζει λογισμικό για την κάλυψη των αναγκών των συνδρομητών του.

1999: Το Contact ID έρχεται

Οι πληροφορίες είναι σαφείς, το Contact ID έρχεται. Οι συνδρομητές έχουν ξεπεράσει τους 3.500 και στους υπολογιστές παίζουν πλέον τα Windows. Καιρός να εκσυγχρονιστούμε.

Το νέο λογισμικό που κατασκευάζει ο ΕΡΜΗΣ, είναι πλέον σε παραθυρικό περιβάλλον, υποστηρίζει Contact ID και διατηρεί τα δεδομένα του σε σχεσιακή βάση.

Οι έξι δέκτες λήψης σημάτων σε πλήρη λειτουργία και οι τρεις δέκτες σε θερμή εφεδρεία, είναι έτοιμοι για τη λήψη σημάτων, ενώ οι έμπειροι χειριστές του σταθμού διαχειρίζονται πλέον με περισσότερη ευκολία και με καλύτερο αποτέλεσμα ότι περιστατικό προκύψει.

2004: Νέες Εγκαταστάσεις

Έπειτα από 22 έτη επιτυχημένης παρουσίας, το 2004 η «ΕΡΜΗΣ ΕΠΕ» αλλάζει νομική μορφή με την επωνυμία «Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός ΑΕ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΡΜΗΣ».

Mε βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης το οποίο διήρκεσε 14 μήνες και ταυτόχρονα με σημαντική επένδυση σε τεχνολογία, το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμών μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις, με χρόνο διακοπής (down-time) μικρότερο των 15′ λεπτών για όλες τις υπηρεσίες των 20.000 συνδρομητών.

2015: Αναβάθμιση λογισμικού

Για μία ακόμη φορά, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, ο Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός πραγματοποιεί μία ακόμη σημαντική επένδυση: την αντικατάσταση του λογισμικού επεξεργασίας και διαχείρισης των σημάτων των συστημάτων Ασφαλείας και όχι μόνο.

Με αυτό τον τρόπο, στηρίζουμε την υλοποίηση των στρατηγικών επιλογών μας για ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, οι οποίες εξυπηρετούν τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών μας προς όφελος του πελάτη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η τεχνογνωσία και παραμένουμε στην κορυφή.

Το νέο λογισμικό συμμορφώνεται πλήρως με τα πρότυπα BS5979 για Κέντρα Λήψης Σημάτων, BS8418 για παρακολούθηση συναγερμών βίντεο και με τον ΕΛΟΤ ΕΝ 50518.02, καθώς και με τα UL1981, ACPO, LPC10/20, DD243, DD245 και EN50151 για Κέντρα Λήψης Σημάτων.

2017: ISO 27001 & Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική και οι αναβαθμισμένοι κανόνες προστασίας του κτιρίου συνδυάζονται με το ISO/IEC 27001, το μόνο διεθνές πρότυπο που μπορεί να επιθεωρηθεί και το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών.

Σηματοδοτείται η έναρξη μιας νέας εποχής για τον ΕΡΜΗ και τους συνεργάτες μας, αφού εκτός των άλλων, παρέχουμε σε όλους ευκαιρίες για νέες εμπορικές δραστηριότητες με αναβαθμισμένες υπηρεσίες Ασφαλείας.

2019: Διάκριση με GOLD βραβείο στα Security Excellence Awards

Με GOLD βραβείο τιμήθηκε ο ΕΡΜΗΣ – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός, στον πυλώνα των Δραστηριοτήτων και στην ενότητα Λήψη Σημάτων Συναγερμού. Η τελετή απονομής των Security Excellence Awards 2019 πραγματοποιήθηκε στο Radisson Blu Park Hotel.

Η εταιρεία μας αξιολογήθηκε με GOLD διάκριση για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει μέσα από ένα προηγμένο τεχνολογικό περιβάλλον, με εγκαταστάσεις, υποδομές και χώρους εργασίας εξοπλισμένους με τα πιο πρόσφατα συστήματα ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας και κορυφαίο λογισμικό, διατηρώντας σε λογικά επίπεδα την τιμολογιακή πολιτική της.

2020: Επεκτασιμότητα με νέες συνεργασίες Υπηρεσιών Fleet Track Management

Ο ΕΡΜΗΣ ενδυναμώνει τη γκάμα των υπηρεσιών ηλεκτρονικής επιτήρησης και προχωρά με μια ακόμα πρωτιά, με νέες συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέροντας επιμέρους εξειδικευμένες λύσεις για καλύτερη διαχείριση και παρακολούθηση στόλου οχημάτων επιχειρήσεων.

2021: Πιστοποίηση νέων συστημάτων Διαχείρισης κατά ISO 45001 και ISO 14001

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η βελτίωση της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας και η προστασία του Περιβάλλοντος, αποτελεί κινητήρια δύναμη της επιχειρηματικής δράσης της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. και θέτει στον πυρήνα της κριτήρια που στηρίζονται στην ποιότητα, την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία. Ο ΕΡΜΗΣ, πιστοποιήθηκε με τα πολύ σημαντικά συστήματα διαχείρισης από την TUV HELLAS κατά ISO 45001 Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία και κατά ISO 14001 Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

2022: Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. τιμά τα 40 χρόνια της με ένα επίκαιρο λογότυπο και επενδύει στην 4η βιομηχανική επανάσταση

Το νέο λογότυπο προβάλει τη συνεχή δέσμευση του ΕΡΜΗ να εξελιχθεί με νέες τεχνολογικές καινοτομίες, ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και το καλύτερο προσωπικό υποστήριξης και ασφάλειας στον κλάδο. Τέσσερις δεκαετίες ανάπτυξης και επιτυχίας με ένα ανανεωμένο πνεύμα επιχειρηματικότητας και διαρκή κίνηση προς τα εμπρός, που αντικατοπτρίζεται στο σχεδιασμό του επίκαιρου λογότυπου μας.