Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσουμε τα στατιστικά μας για τον Φεβρουάριο 2024, που επιτεύχθηκαν από την ομάδα της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ.

  • Απαντημένες Εισερχόμενες Κλήσεις 12.845
  • Εξερχόμενες Κλήσεις 62.610
  • Μέσος Χρόνος Απάντησης 23,8 δευτερόλεπτα
  • Ενέργειες Συναγερμών 1.160.578
  • Μέσος Χρόνος Αντίδρασης Συναγερμών 19,2 δευτερόλεπτα

Ο παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, είναι αδιαμφισβήτητα ο χρόνος ανταπόκρισης και επεξεργασίας των περιστατικών που λαμβάνονται από τα εγκατεστημένα και επιτηρούμενα από το κέντρο μας συστήματα ασφαλείας.

Για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες επιτήρησης, η διαχείριση εκατομμυρίων σημάτων από χιλιάδες επιτηρούμενα συστήματα, απαιτεί κορυφαίες υποδομές, λογισμικό υψηλών προδιαγραφών και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Διαθέτουμε μια εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα επαγγελματιών που παρέχει τη μεγαλύτερη ασφάλεια 24/7 στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής επιτήρησης συστημάτων ασφαλείας. Επικοινωνήστε μαζί μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχουμε ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Η εταιρεία μας ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και περηφάνια ότι έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο ISO 22301:2019 Σύστημα Επιχειρησιακής Συνέχειας. Αυτή η σημαντική πιστοποίηση φέρνει πλήθος πλεονεκτημάτων και αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε, υψηλής ποιότητας 24/7 υπηρεσίες στους συνεργάτες και συνδρομητές μας, εξασφαλίζοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας και αξιοπιστίας σε κάθε κατάσταση.

Το σύστημα διαχείρισης κατά ISO 22301:2019 διασφαλίζει τον απαιτούμενο σχεδιασμό εδραίωσης, βασικών αρχών, υλοποιήσιμων διαδικασιών, στρατηγικών σχεδίων κ.α. προκειμένου να λειτουργούμε αδιάλειπτα κατά τη διάρκεια μη αναμενόμενων συνθηκών και των πλέον απαιτητικών κρίσεων, είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές, είτε άλλων ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Εφεδρική Τοποθεσία (Disaster Recovery Site)

Η εφεδρική τοποθεσία αποτελεί μια κρίσιμη πτυχή του σχεδιασμού μας για την επιχειρησιακή συνέχεια, καθώς ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια και την αξιοπιστία της εταιρείας μας. Παράλληλα με τις σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές που εφαρμόζονται σε αυτήν, έχουμε αναπτύξει και υλοποιήσει πλήρη συντονισμό μεταξύ κύριας και εφεδρικής τοποθεσίας, προκειμένου να θωρακίσουμε την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών και την αποτελεσματική διαχείριση των διαδικασιών μας.

Στην περίπτωση κάποιας διακοπής λειτουργίας στις κύριες εγκαταστάσεις μας λόγω φυσικών καταστροφών, τεχνικών προβλημάτων ή άλλων ανεπιθύμητων περιστάσεων, η δεύτερη εφεδρική τοποθεσία αναλαμβάνει αυτόματα τις λειτουργίες μας. Είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί ως ανεξάρτητος κόμβος με τα ίδια υψηλά πρότυπα ασφάλειας και απόδοσης που ισχύουν για την κύρια τοποθεσία μας.

Αφοσίωση στην Επιχειρησιακή Συνέχεια

Η δέσμευσή μας για την επιχειρησιακή συνέχεια και η προστασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών παραμένει απαραβίαστη. Επενδύουμε στην προετοιμασία του εξειδικευμένου προσωπικού μας και σε βέλτιστες πρακτικές, με συνεχείς εκπαιδεύσεις και τακτικές ασκήσεις, που προσομοιώνουν πραγματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Τα οργανωτικά στοιχεία, οι Στρατηγικοί στόχοι και ενέργειες (Πολιτικές, Διαδικασίες, Σχέδια και Στρατηγικές Επιχειρησιακής συνέχειας, Κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων, Risk Assessments κ.α.) που περιλαμβάνονται και εκφράζονται συνολικά μέσω του Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας, αντικατοπτρίζουν την αφοσίωση μας και καθοδηγούν στη διασφάλιση για την επιτυχή και αδιάλειπτη λειτουργία μας.

Σφραγίζοντας το Μέλλον προσηλωμένοι στην ασφάλεια

Ο μεγάλος κατάλογος δικτύου συνεργατών και συνδρομητών μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, που μας εμπιστεύονται, αποτελεί για εμάς την πιο επιβεβλημένη αναγνώριση. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας, έτσι ώστε να συνεχίσουμε την ηγετική πορεία μας στον κλάδο της ασφάλειας με προοδευτική όραση, παραμένοντας έμπρακτοι και πρωτοπόροι στην παροχή προηγμένων λύσεων και υπηρεσιών που ξεπερνούν κάθε προσδοκία και καλύπτουν κάθε απαίτηση, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον για έναν ασφαλέστερο κόσμο.

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσουμε τα στατιστικά μας για τον Φεβρουάριο, που επιτεύχθηκαν από την ομάδα της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ.

  • Απαντημένες Εισερχόμενες Κλήσεις 11.612
  • Εξερχόμενες Κλήσεις 60.183
  • Μέσος Χρόνος Απάντησης 25 δευτερόλεπτα
  • Ενέργειες Συναγερμών 1.042.929
  • Μέσος Χρόνος Αντίδρασης Συναγερμών 22,8 δευτερόλεπτα

Ο παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, είναι αδιαμφισβήτητα ο χρόνος ανταπόκρισης και επεξεργασίας των περιστατικών που λαμβάνονται από τα εγκατεστημένα και επιτηρούμενα από το κέντρο μας συστήματα ασφαλείας.

Για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες επιτήρησης, η διαχείριση εκατομμυρίων σημάτων από χιλιάδες επιτηρούμενα συστήματα, απαιτεί κορυφαίες υποδομές, λογισμικό υψηλών προδιαγραφών και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Διαθέτουμε μια εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα επαγγελματιών που παρέχει τη μεγαλύτερη ασφάλεια 24/7 στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής επιτήρησης συστημάτων ασφαλείας. Επικοινωνήστε μαζί μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχουμε ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Ο ΕΡΜΗΣ με το Sentinel σε συνεργασία με την Hikvision παρέχουν όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται προκειμένου να βοηθήσουν τους εγκαταστάτες συναγερμού, αλλά και τους τελικούς χρήστες παρακολούθησης βίντεο, να ελέγχουν τα συστήματά τους σε μια ενιαία πλατφόρμα.

Με το Hik-ProConnect, οι εγκαταστάτες συστημάτων μπορούν εύκολα να εγγράψουν συμβατές συσκευές Hikvision κατευθείαν στο λογισμικό του ΕΡΜΗ (Sentinel), παρέχοντας ασφάλεια, διαφάνεια και έλεγχο στους εγκαταστάτες συναγερμού και τους χρήστες παρακολούθησης βίντεο.

Η εγγραφή συσκευής είναι μια απλή διαδικασία 3 βημάτων, εκ των οποίων τα δύο πρώτα βήματα συνήθως ολοκληρώνονται εκ των προτέρων. Αφού εγγραφούν, οι χειριστές των κέντρων συναγερμού, μπορούν να δουν τη ζωντανή τροφοδοσία και την αναπαραγωγή βίντεο, να λαμβάνουν συναγερμούς/συμβάντα και να ελέγχουν τις κάμερες PTZ. Οι συναγερμοί μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία από το λογισμικό διαχείρισης σημάτων συναγερμού του ΕΡΜΗ, επιτρέποντας στον χειριστή να ρυθμίσει προσαρμοσμένα συμβάντα σε ενέργειες.

Με την τεχνολογία ασφαλούς σύνδεσης που είναι ήδη ενσωματωμένη στο Hik-ProConnect, οι συσκευές Hikvision καλούν στην κεντρική υπηρεσία cloud Hik-ProConnect χρησιμοποιώντας μια κρυπτογραφημένη σύνδεση. Καθώς η κίνηση ξεκινά μέσα από το δίκτυο, δεν χρειάζεται να εκτεθεί το δίκτυο του πελάτη σε κοινή θέα. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη ρύθμισης tunnels και VPN για τη δημιουργία ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ του ΚΛΣ και του πελάτη. Οι εγκαταστάτες, παραδίδουν το σύστημα σε λειτουργία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ασφαλές και με απλές διαδικασίες.

Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ, το 1ο Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελλάδα, με ηγετική παρουσία 4ων δεκαετιών στον κλάδο της Ασφάλειας, παρά των μακροοικονομικών επιπτώσεων του πληθωρισμού, επενδύει σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες υπηρεσίες, προς όφελος των συνεργατών και συνδρομητών του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ το πρώτο Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού στην Ελλάδα, παρουσίασε ένα νέο λογότυπο για να τιμήσει την 40ή επέτειο της εταιρείας. Το νέο λογότυπο αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση του ΕΡΜΗ να εξελιχθεί με νέες τεχνολογικές καινοτομίες, ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και το καλύτερο προσωπικό υποστήριξης και ασφάλειας στον κλάδο.

«Θέλαμε να σημειώσουμε τέσσερις δεκαετίες ανάπτυξης και επιτυχίας με ένα ανανεωμένο πνεύμα επιχειρηματικότητας και διαρκή κίνηση προς τα εμπρός, που αντικατοπτρίζεται στο σχεδιασμό του επίκαιρου λογότυπου μας», δήλωσε ο Γιώργος Θεοφίλης, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. «Καθώς κοιτάζουμε τα επόμενα σαράντα χρόνια, θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην εξαιρετική φήμη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και στον ανώτερο συνδυασμό υψηλής εκπαίδευσης προσωπικού και τεχνολογιών αιχμής, ώστε να παρέχουμε στους συνεργάτες μας τον καλύτερο δυνατό δρόμο για ανάπτυξη και ευημερία».

Σχετικά με την Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε.

Για 40 χρόνια, η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. συνεχίζει να διακρίνεται στην αγορά των Κέντρων Λήψης Σημάτων, προσφέροντας έναν ανώτερο συνδυασμό υψηλής εκπαίδευσης προσωπικού και τεχνολογιών αιχμής. Η μακροχρόνια αφοσίωση και δέσμευση της εταιρείας να υποστηρίζει το εθνικό της δίκτυο συνεργατών εμπόρων και τους εμπορικούς και οικιακούς συνδρομητές της, καθιέρωσε τον ΕΡΜΗ ως την πρώτη επαγγελματική επιλογή παρόχου υπηρεσιών παρακολούθησης. Η δέσμευση του ΕΡΜΗ διασφαλίζει ότι θα υπάρχει ένα πραγματικό πρόσωπο στην άλλη άκρη της γραμμής, τη στιγμή που μπορεί να χρειαστεί περισσότερο.

Το υπερσύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων στεγάζεται και λειτουργεί στην Αθήνα, υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας για κάθε συναγερμό, εξασφαλίζοντας άμεση αποκατάσταση έκτακτης ανάγκης και εφεδρικές υπηρεσίες σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, έντονων καιρικών φαινομένων ή ακραίων συναγερμών σε μία εγκατάσταση. Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. συνδυάζει το καλύτερο στην τεχνολογία και έμπειρο προσωπικό, για να παρέχει στους συνεργάτες της τεχνολογίες και υπηρεσίες παρακολούθησης αιχμής, υποστήριξη πρώτης κατηγορίας και μια πορεία προς την ανάπτυξη και την ευημερία.

Συνέντευξη με τον Αναστάσιο Σαρδέλη, Υπεύθυνο Ποιότητας – Υγείας & Ασφάλειας της ΕΡΜΗΣ – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός A.E. στο περιοδικό Security Report

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η βελτίωση της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας, αποτελεί κινητήρια δύναμη της επιχειρηματικής δράσης της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. και θέτει στον πυρήνα της κριτήρια που στηρίζονται στην ποιότητα, την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Για το σημαντικό θέμα της προστασίας των συνθηκών υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, ζητήσαμε την άποψη του κ. Αναστάσιου Σαρδέλη, Υπεύθυνου Ποιότητας – Υγείας & Ασφάλειας της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός A.E., που διαθέτει σημαντική γνώση και εμπειρία.

Πόσο σημαντική είναι η νοοτροπία πρόληψης;

Σίγουρα, ένα επαγγελματικό ατύχημα δεν είναι το πιο ευχάριστο θέμα για να σκεφτεί κανείς. Σύμφωνα με αναλύσεις στατιστικών στοιχείων της Επιθεώρησης Εργασίας, παρατηρείται αυξητική τάση των ατυχημάτων σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι περίπου 50-60 συνάνθρωποί μας το χρόνο στην Ελλάδα χάνουν την ζωή τους ενώ δουλεύουν, παράλληλα, παρουσιάζονται και πολλές περιπτώσεις επαγγελματικών ασθενειών. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι τα ατυχήματα συμβαίνουν σε εξαιρετικές καταστάσεις που δεν έχουν σχέση με τον δικό μας εργασιακό χώρο. Είναι σωστή όμως η σκέψη ότι κάποιου είδους πρόβλεψη, σε συνδυασμό με αντίστοιχη δράση, θα μπορούσε να αποτρέψει αυτά τα ατυχήματα.

Η ¨Ομάδα Υγείας & Ασφάλειας¨ της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ, συμβάλει και στοχεύει στην προστασία της υγείας και της ευημερίας στο εργασιακό περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για την αποφυγή εμφάνισης των εργατικών ατυχημάτων, των επαγγελματικών ασθενειών ή άλλων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την εργασία. Καθοριστικός παράγοντας υγειούς περιβάλλοντος σε μια σύγχρονη κοινωνία, η καλλιέργεια κουλτούρας και προαγωγής νοοτροπίας πρόληψης στους εργαζόμενους, καθώς και στα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ποιες είναι οι επιθυμητές συνθήκες εργασίας;

Η επίτευξη αυτού του στόχου που αναπαριστά την επιθυμητή – ασφαλή – κατάσταση των συνθηκών εργασίας, προϋποθέτει ότι πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την ΥΑΕ (Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία) στους χώρους εργασίας και στη συνέχεια να παρθούν αποφάσεις για το αν απαιτείται να ληφθούν κάποια μέτρα πρόληψης και προστασίας και αν ναι, ποια θα είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν. Ως εκ τούτου, η ΥΑΕ δεν συμβάλλει μόνο στη μείωση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, αλλά διερευνώντας τις αιτίες τους (υπαρκτοί παράγοντες κινδύνου, ή αλλιώς πηγές κινδύνου, στο εργασιακό περιβάλλον) συμβάλλει στον προσδιορισμό και την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων πρόληψης και προστασίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι απαραίτητο να αλληλοεπιδρά με άλλους επιστημονικούς τομείς, όπως η ιατρική της εργασίας, η δημόσια υγεία, η βιομηχανική μηχανική, η εργονομία, η ψυχολογία κ.α.

Ποια Συστήματα εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις, σχετικά με την Υγεία και την Ασφάλεια;

Οι επιχειρήσεις καλούνται να ενσωματώσουν και να εφαρμόζουν ένα σύστημα διαχείρισης ΥΑΕ στην καθημερινή τους λειτουργία, σε συνδυασμό με τυχόν υφιστάμενα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας ή προστασίας του περιβάλλοντος. Ένα τέτοιο σύστημα έχει ως στόχο να αναπτύξει και να εφαρμόσει πολιτικές ΥΑΕ μέσα στην επιχείρηση, για την αποτελεσματική διαχείριση των επαγγελματικών κινδύνων.

Εδώ έρχεται η πιστοποίηση της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ, κατά ISO 45001:2018, που αφορά τη λειτουργία και διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη και δέσμευση, για υπηρεσίες υψηλών προτύπων ποιότητας και την προσήλωση στην ασφάλεια, ειδικά μέσα στις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και όχι μόνο.

Στα πλαίσια αυτά η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ δεσμεύεται:

• Να παρακολουθεί και να τηρεί τις κανονιστικές απαιτήσεις και την ισχύουσα Ελληνική και κοινοτική Νομοθεσία
• Να παρέχει ασφαλείς και υγιείς συνθήκες εργασίας και πρόληψη από εργατικούς τραυματισμούς και ασθένειες
• Να παρακολουθεί διαρκώς, όχι μόνο τις σημερινές ανάγκες των ενδιαφερόμενων μερών της, αλλά και τις ανάγκες που πρόκειται να αποκτήσουν στο μέλλον
• Να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή και διαβούλευση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των ενδιαφερομένων μερών, στην υποβολή προτάσεων με σκοπό την επίτευξη συνεχούς βελτίωσης της επίδοσης της Εταιρείας σε θέματα ποιότητας, υγείας και ασφάλειας στην εργασία
• Να συμβάλει στην ικανοποίηση του προσωπικού της, ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοσή του και να διασφαλίζεται η συνεχής βελτίωση του συστήματος Υγείας & Ασφάλειας, η εξάλειψη των κινδύνων και η μείωση της διακινδύνευσης
• Για τη διαβούλευση και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και των εκπροσώπων των εργαζομένων

Ως Ομάδα φροντίζουμε να συμβάλουμε στις συνθήκες ασφαλών και υγιεινών χώρων εργασίας, με σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα, με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία, την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και την απρόσκοπτη υποστήριξη των πελατών και συνεργατών μας.

Ως εταιρεία, ακολουθείτε και άλλα πρότυπα ασφαλείας;

H Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ παρέχει υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλότερων προδιαγραφών προς τους Πελάτες και Συνεργάτες της, καθώς συμμορφώνεται απόλυτα με τα κορυφαία πρότυπα ασφαλείας.

H επίτευξη και διατήρηση των κανονιστικών απαιτήσεων είναι ο θεμέλιος λίθος στις πολιτικές της ασφάλειας. Η εταιρεία μας ακολουθεί σταθερά τους κανόνες, εναρμονίζεται με τους οργανισμούς τυποποίησης και συμμορφώνεται στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρότυπα και την ελληνική νομοθεσία.

Η έμπρακτη προσαρμογή στην απαιτητική εποχή της Ασφάλειας Πληροφοριών, έχει οδηγήσει στην πιστοποίηση μας κατά ISO/IEC 27001, ISO 45001 και ISO 9001, ενώ οι κορυφαίες προδιαγραφές λειτουργίας πιστοποιούνται με τη διεθνή αναγνώριση μας από τον TMA (The Monitoring Association).

Συνέντευξη με τον Γιώργο Μαντά, Business Operations Manager της ΕΡΜΗΣ – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός A.E. στο περιοδικό Security Report

Τα Κέντρα Λήψης Σημάτων αποτελούν νευραλγικό κομμάτι του πυρήνα του κλάδου των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας. Είναι ένας από τους τέσσερις πυλώνες στη βιομηχανία της ασφάλειας και σίγουρα θα λέγαμε ότι είναι η καρδιά της λειτουργίας όλων όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο και υποστηρίζουν ευρύ κύκλο δραστηριοτήτων: Εγκαταστάτες πιστοποιημένων συστημάτων ασφαλείας, Δημόσιες Αρχές, Ιδιωτικές αρχές που παρέχουν περιπολίες, φυλάξεις, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, χρηματαποστολές κ.α.

Για το κρίσιμο θέμα του χρόνου ανταπόκρισης στα Κέντρα Λήψης Σημάτων, ζητήσαμε την άποψη του κ. Γιώργου Μαντά, Business Operations Manager της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός A.E. που διαθέτει σημαντική γνώση και χρόνια εμπειρίας.

Ποια είναι η σημαντικότητα του χρόνου ανταπόκρισης σε ένα σήμα συναγερμού;

Αναφορικά με τις υπηρεσίες Κέντρου Λήψης Σημάτων, ο βασικότερος παράγοντας, αυτός δηλαδή που καθορίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι αδιαμφισβήτητα ο χρόνος ανταπόκρισης και επεξεργασίας των περιστατικών που λαμβάνονται από τα εγκατεστημένα και επιτηρούμενα από το κέντρο μας συστήματα ασφαλείας.

Οι απαιτούμενες ενέργειες και ο χρόνος ανταπόκρισης κατά τη λήψη κάθε σήματος, είναι σημαντικοί και καθοριστικοί παράγοντες για την εξέλιξη της επαλήθευσης και το αποτέλεσμα του περιστατικού το οποίο διαχειριζόμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι ακόμα και τα δευτερόλεπτα που θα γίνουν οι αντίστοιχες ενέργειες είναι κρίσιμα.

Υπάρχει εμπιστοσύνη από τους συνεργάτες και τους συνδρομητές σας;

Η πιστότητα, η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια, σφραγίζουν την εμπιστοσύνη που έχουμε αποκτήσει τέσσερις δεκαετίες τώρα, με όλους τους συνεργάτες και τους συνδρομητές μας στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε με επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης στις απαιτήσεις τους, δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό περιβάλλον ασφαλείας.

Με την λεπτομερή καταγραφή των ενεργειών μας ανά περιστατικό και την επιτόπου διάθεση αναφορών των στοιχείων χρόνου ανταπόκρισης στους συνδρομητές μας, δημιουργείται έμπρακτα η απόδειξη της μέγιστης αποτελεσματικής και παράλληλα ποιοτικής παρακολούθησης.

Για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες επιτήρησης, η διαχείριση εκατομμυρίων σημάτων από χιλιάδες επιτηρούμενα συστήματα, απαιτεί κορυφαίες υποδομές, λογισμικό υψηλών προδιαγραφών και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ποιος είναι ο ρόλος της εκπαίδευσης και πιστοποίησης του προσωπικού;

Το προσωπικό ασφαλείας που εργάζεται στην Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός A.E. εκπαιδεύεται έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος και το καθήκον μας στο χώρο της ασφάλειας είναι η «Πρόληψη και Προστασία της Ανθρώπινης ζωής και Περιουσίας».

Αν και οι χειριστές του ΕΡΜΗ είναι πιστοποιημένοι, εκπαιδεύονται διαρκώς στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, στη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, στην ποιοτική τηλεφωνική εξυπηρέτηση και σε βέλτιστες πρακτικές επαλήθευσης συναγερμών βάσει διεθνών προτύπων και κανονισμών.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των υποδομών που διαθέτει ο ΕΡΜΗΣ;

Ο ΕΡΜΗΣ λειτουργεί σε ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά περιβάλλοντα στον κλάδο. Οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και οι χώροι εργασίας έχουν εξοπλιστεί και αναβαθμίζονται διαρκώς με τα πιο πρόσφατα συστήματα ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας. Διαχειριζόμαστε περισσότερα από 10 εκατομμύρια σήματα, από χιλιάδες επιτηρούμενα συστήματα κάθε μήνα.

Το λογισμικό διαχείρισης τελευταίας γενιάς με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει, διαδραματίζει ρόλο κλειδί, καθώς αναλύει, επεξεργάζεται και ορίζει τις προτεραιότητες, ενώ παράλληλα παρέχει μια ενιαία ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την παρακολούθηση των πινάκων συναγερμών, συστημάτων βίντεο και της επαλήθευσης συναγερμών με οπτικό έλεγχο (Video Verification).

Ο ΕΡΜΗΣ όμως, είναι ο ενδιάμεσος κρίκος στην αλυσίδα των εμπλεκομένων. Όσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν στο τελικό αποτέλεσμα οι υποδομές μας, σε συνδυασμό βέβαια με την εκπαίδευση των στελεχών μας, άλλο τόσο σημαντικός είναι και ο ρόλος των εγκαταστατών, οι οποίοι οφείλουν να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα υλικά σωστά εγκατεστημένα και με τις διαθέσιμες πιστοποιήσεις και εγγυήσεις καλής λειτουργίας.

Έτσι διασφαλίζεται η ποιότητα κάθε συστήματος ασφαλείας, η ορθή λειτουργία του, καθώς και ο περιορισμός των ψευδοσυναγερμών. Ένα σύστημα ασφαλείας που απασχολεί συνεχώς με ψευδή περιστατικά δεν συμβάλει στη σωστή αντιμετώπιση, ενώ αυξάνει τους πόρους μετακίνησης και άσκοπης παρέμβασης, δημιουργώντας έτσι ένα αβέβαιο περιβάλλον στον τελικό χρήστη.

Ποια διεθνή πρότυπα καθορίζουν τους χρόνους ανταπόκρισης σε ένα ΚΛΣ

Τα πρότυπα BS 5979, ΕΝ 50518 και EΛΟΤ ΕΝ 50518, καθορίζουν και περιγράφουν αναλυτικά τους χρόνους ανταπόκρισης ανά κατηγορία περιστατικού, καθώς και τις απαιτούμενες προδιαγραφές υποδομών και εξοπλισμού.

Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός A.E. είναι το μοναδικό Κέντρο Λήψης Σημάτων στην Ελλάδα, που μπορεί  εγγυηθεί τους χρόνους ανταπόκρισης σύμφωνα με τα ανωτέρω πρότυπα και συγχρόνως να παρέχει τα καταγεγραμμένα στοιχεία σε συνδρομητές και σε συνεργάτες.

Θα μπορούσατε να μας δώσετε ένα τυπικό παράδειγμα πραγματικών αποτελεσμάτων που καταγράψατε πρόσφατα;

Με μετρήσεις που γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, για το μήνα Μάρτιο 2021 σε συναγερμούς προσωπικής απειλής, το 82,53% των σημάτων αντιμετωπίσθηκε εντός 30 δευτερολέπτων ενώ το 94,91% εντός 60 δευτερολέπτων (μέσος χρόνος ανταπόκρισης 17,3 δευτερόλεπτα).

Σε συναγερμούς πυρκαγιάς, το 91% των σημάτων αντιμετωπίσθηκε εντός 30 δευτερολέπτων (μέσος χρόνος ανταπόκρισης 23 δευτερόλεπτα).

Για τους υπόλοιπους συναγερμούς, το 91,87% των σημάτων αντιμετωπίσθηκε εντός 90 δευτερολέπτων, ενώ το 8,13% εντός 180 δευτερολέπτων (μέσος χρόνος ανταπόκρισης 33,8 δευτερόλεπτα).

Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. παρέχει προς όφελος των συνδρομητών και των συνεργατών της προηγμένες Υπηρεσίες Ασφαλείας, διαθέτοντας ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τεχνολογικά περιβάλλοντα, παραμένοντας πρωτοπόρος στον κλάδο της ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίσει με ακρίβεια και άμεση ανταπόκριση, τη μέγιστη αποτελεσματικότητα Επαλήθευσης Συναγερμών.

 

Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ, συνεχίζει με προσήλωση να αυξάνει το πλήθος των υποστηριζόμενων συστημάτων και των τεχνολογιών, προς όφελος των εγκαταστατών και συνδρομητών της.

Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με την εταιρεία G.I. Security S.A., αντιπρόσωπο και διανομέα προϊόντων CADDX / UTC – Carrier σε Ελλάδα και Κύπρο, πιστοποιήθηκε ως εξουσιοδοτημένο Κέντρο Λήψης Σημάτων για τη λήψη ηλεκτρονικών σημάτων – συστημάτων CADDX Ultrasync Cloud.

Με απώτερο στόχο την ανάπτυξη και ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών, η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε., λαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από την UTC – Carrier, πιστοποιείται και υποστηρίζει εξ’ ολοκλήρου τη νέα λύση των συστημάτων ασφαλείας CADDX – UltraSync Cloud, διευρύνοντας έτσι το πεδίο των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υποστηριζόμενων κατασκευαστικών οίκων.

Το UltraSync Cloud οδηγεί τη συνδεσιμότητα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, εξασφαλίζοντας ασφαλή σύνδεση από άκρο σε άκρο για μια σειρά προϊόντων ασφαλείας της CADDX, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες, διασφαλίζοντας έτσι την ευελιξία στον τρόπο παρακολούθησης και ελέγχου των συστημάτων ασφαλείας σε πιστοποιημένους επαγγελματίες του κλάδου και τελικούς χρήστες.

H κατανόηση των αναγκών του κλάδου της ασφάλειας, είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της φιλοσοφίας της Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. Η υποστήριξη των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζει και εξασφαλίζει ευέλικτες λύσεις, προσφέροντας κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες ηλεκτρονικής παρακολούθησης, σε ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τεχνολογικά περιβάλλοντα στον κλάδο της ασφάλειας.

Η πανδημία του COVID–19 αποτελεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο μια πρόκληση με συνέπειες για την υγεία των πολιτών και το σύστημα υγείας, αλλά και σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Στον ΕΡΜΗ, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να εξασφαλίσουμε την Επιχειρησιακή μας Συνέχεια, σε κάθε επίπεδο λειτουργίας μας.

Η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, απαιτούσαν πάντα σωστές στρατηγικές και πόρους, όμως οι ραγδαίες αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον λόγω της πανδημίας, επιτάσσουν αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό των μέτρων που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς.

Πάγια δέσμευση μας είναι η παροχή όλων των απαραίτητων πόρων για τη διασφάλιση της Ασφάλειας και Υγείας στο χώρο εργασίας, με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα, την εξάλειψη επαγγελματικών κινδύνων – ατυχημάτων, καθώς και την εφαρμογή νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων.

Πέραν αυτών, έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και πρόληψης για αδιάλειπτη λειτουργία, με θεμελιώδεις απαιτήσεις και διαδικασίες, το οποίο εφαρμόστηκε πριν την έναρξη της πανδημίας και μεταβάλλεται όποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τις υγειονομικές ή άλλες εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Απασχολούμε το 60% του προσωπικού σε εξ αποστάσεως εργασία, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, με στόχο την αδιάλειπτη και ασφαλή παροχή υπηρεσιών.
  • Παρέχουμε όλα τα απαιτούμενα μέσα προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες) καθώς και τακτικές απολυμάνσεις.
  • Διενεργούμε περιοδικές εκπαιδεύσεις με καλές πρακτικές και κανονισμούς για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.
  • Λειτουργούμε Ομάδα Υγείας Διαβούλευσης για τα μέτρα προστασίας, την αξιολόγηση εργασιακών κινδύνων και παραγόντων που επηρεάζουν την Υγεία και Ασφάλεια.
  • Διαθέτουμε τους απαραίτητους μηχανισμούς για την άμεση αντιμετώπιση ύποπτου η πιθανού κρούσματος και επαγγελματικών ασθενειών.
  • Διαθέτουμε ομάδα επιφυλακής σε 24ωρη βάση, για άμεση υποστήριξη του ΚΛΣ σε περίπτωση ενημέρωσης κρούσματος εργαζομένου.
  • Διαθέτουμε εφεδρικό χώρο Κέντρου Λήψης Σημάτων, απομονωμένο και σε πλήρη ετοιμότητα, για την περίπτωση που απαιτηθεί μετάβαση των δραστηριοτήτων, π.χ. εκκένωση ή απολύμανση για την αντιμετώπιση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
  • Διαθέτουμε τις απαραίτητες υποδομές για την απομακρυσμένη εργασία στο σύνολο του προσωπικού, σε περίπτωση ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Με τη χρήση κάθε διαθέσιμου τεχνολογικού μέσου που προσφέρεται και με τη συμμετοχή του εκπαιδευμένου προσωπικού μας, φροντίζουμε να συμβάλουμε κατόπιν αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και στην απρόσκοπτη υποστήριξη των πελατών μας.

Καθώς οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και όχι μόνο, προσαρμόζουν και διαφοροποιούν τις λειτουργίες τους και βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας, δημιουργείται η ανάγκη διαφοροποίησης και εύρεσης εναλλακτικών λύσεων προσαρμογής της καθημερινότητας τους. Όταν πρόκειται για τη διαχείριση της ασφάλειας, πολλά μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και τεχνολογιών.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τεχνολογία διαδραματίζει βασικό ρόλο στην εξέλιξη της απομακρυσμένης διαχείρισης στον τομέα της ασφάλειας. Είναι εξίσου σημαντικό για ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα επιτηρούμενης ασφάλειας, η διασφάλιση της συνεχούς σύνδεσης του συστήματος ασφαλείας συναγερμού ή και συστήματος βιντεοεπιτήρησης, με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Μέσω του Κέντρου Λήψης Σημάτων παρακολούθησης, οι τελικοί χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες συνεχούς επιτήρησης, για να αποκτήσουν ασφαλέστερη και αδιάλειπτη αποδοτικότητα στην ασφάλειά τους.

Δύο χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να λάβετε υπόψη

Βελτιώστε τα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας

Ελέγξτε τι διαθέτετε τώρα. Προβείτε σε δοκιμές όπου είναι απαραίτητο. Πόσο καιρό το σύστημα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος αποθηκεύει βίντεο; Υπάρχουν εργαζόμενοι με πρόσβαση στο σύστημα ασφαλείας που δεν είναι πλέον στην εταιρεία σας; Μπορείτε να συνδεθείτε στο σύστημα προβολής συμβάντων και διαχείρισης μέσω Internet και να δείτε σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες;

Μόλις επιβεβαιώσετε αυτές τις πληροφορίες, τότε είστε έτοιμοι να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε τα συστήματα ασφαλείας προσθέτοντας υπηρεσίες και λειτουργίες. Για παράδειγμα, εξετάστε την ενσωμάτωση της Υπηρεσίας παρακολούθησης και επαλήθευσης συναγερμού με Οπτικό έλεγχο, με την ενσωμάτωση ανίχνευσης συναγερμών βίντεο (Video Analytics) ή και ήχου στο παραδοσιακό σύστημα ασφαλείας. Ο ήχος, οι εικόνες ή το βίντεο σε πραγματικό χρόνο, μπορούν να αποσταλούν σε ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων παρακολούθησης, το οποίο θα σας ενημερώνει άμεσα, καθώς ταυτόχρονα θα σας αποστέλλει τις ενέργειες και τις εικόνες που συμμετείχαν στο περιστατικό.

Συχνά οι ιδιοκτήτες/χρήστες των συστημάτων ασφαλείας βίντεο, αμελούν αποτυχίες επικοινωνίας και σφάλματα του καταγραφικού και δημιουργούν σημαντικά κενά ασφαλείας, τα οποία συνήθως ανακαλύπτονται μόνο όταν προσπαθούν να βρουν στοιχεία καταγραφών βίντεο. Βελτιώστε το σύστημα καταγραφικού βίντεο, με την υπηρεσία συνεχούς επιτήρησης επικοινωνίας μέσω Polling. Έτσι, θα είστε ενημερωμένοι σε πραγματικό χρόνο για το πότε το καταγραφικό δεν επικοινωνεί με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Βεβαιωθείτε και επιλέξτε τον κατάλληλο τρόπο επικοινωνίας του συστήματος ασφαλείας

Προκειμένου να αυξήσετε το επίπεδο ασφαλείας, θα πρέπει να έχετε επιλέξει τον κατάλληλο τρόπο και τη σωστή λύση επικοινωνίας. Επιβεβαιώστε τον περιοδικό έλεγχο test, εάν το σύστημα ασφαλείας επικοινωνεί με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Επικοινωνήστε με τον εγκαταστάτη σας, ώστε να διαπιστώσετε εάν το σύστημα ασφαλείας σας έχει δυνατότητες διασύνδεσης μέσω IP/GPRS για να εξασφαλίστε αδιάλειπτη και γρηγορότερη επιτήρηση έως και ανά 3 λεπτά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συστήματα ασφαλείας συναγερμών, που εξυπηρετούνται μέσω VOIP (Voice Over IP Protocol), ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πιθανές καθυστερήσεις σε κάποιο περιστατικό ενημέρωσης ή και προκαλώντας απώλεια στην επικοινωνία του συστήματος λόγω διακοπής τροφοδοσίας ρεύματος.

Εξετάστε, μερικές από αυτές τις χρήσιμες Υπηρεσίες – Τεχνολογίες, που μπορούν να σας επιτρέψουν το μέγιστο έλεγχο και ευελιξία που απαιτείται στο σημερινό αβέβαιο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Για απορίες και διευκρινίσεις, ανάλογα με το δικό σας σύστημα ασφαλείας, βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας 24/7, να σας ενημερώσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανή δυσλειτουργία με εξειδικευμένες συμβουλές και προτάσεις.